Audible

Markedet for lydbøger har været i rivende udvikling i de sidste mange år. Flere og flere vælger at lytte til bøgerne - enten udelukkende eller som et supplement til den klassiske bog.

Nogle tjenester har dog været forud for deres tid, og her finder man Audible, som har været på markedet siden 1995. De mange år på markedet betyder, at Audible har opbygget stor erfaring i lydbogsvirksomhed og i dag er Audible en af verdens største lydbogstjenester. På Audibles App finder du et meget stort udvalg af forskellige lydbøger og andre lydbaserede titler. Det er det amerikanske selskab Amazon, der står bag Audible, og der findes i dag mere end 200.000 titler i alle tænkelige genrer på Audible.

Det siger brugerne om Audible

Det er svært at gøre alle mennesker tilfredse - også når det kommer til lydbogsmarkedet. Smag og behag er forskelligt. Nogle vil gerne have et stort udvalg, mens andre bare gerne vil have danske lydbøger. Nogle vil gerne mange funktioner, mens andre foretrækker at appen er så simpel som overhovedet muligt.

Lydbøger på Audible

Ros end kritik

Audible får dog generelt mere ros end kritik over hele linjen. Mange danske brugere fremhæver især det sit store udvalg af titler, mens mange også finder at funktionaliteten er i topklasse. På minusfronten er der nogle tekniske ting, der udløser de lidt mere negative anmeldelser, mens det faktum, at lydbøgerne primært er på engelsk også giver lidt færre stjerner.

Her kigger vi nærmere på, hvad brugerne har af plusser og minusser (og det der ligger lige midt imellem), når det gælder brugen af Audible.

Der er overvejende positive anmeldelser fra brugerne, hvoraf flere roser Audible for at være nem at bruge og betjene, ligesom brugerfladen betegnes som god og overskuelig.

En bruger fremhæver appen, fordi den i modsætning til andre lydbogsapps formår at holde styr på, hvor langt du er kommet i læsningen.

En bruger går endda så langt som at udråbe Audible som den bedste app, han nogensinde har installeret - og roser appen for at være uden reklamer og fejl.

Langt de fleste anmeldelser er positive, men nogle ligger sig i grænselandet mellem det positive og negative:

En bruger er fortæller, at hun generelt er glad for appen, men at hun savner nogle bøger i en serie. En anden forholder sig kritisk til åbningsskærmen, hvor der ifølge brugeren bliver forsøgt at sælge lidt for mange ting.

På det tekniske plan beklager en bruger sig over lange svartider - men roser ellers udvalget og brugervenligheden. En anden savner desuden muligheden for at spole mindre end 30 sekunder tilbage. ligesom en mener, at appen er god men dræner batteriet. Indholdsmæssigt er langt de fleste tilfreds med udvalget, men en bruge savner dog flere studierelaterede titler til studerende.

Brugerne uddeler generelt mange stjerner til Audible. På Google Play har næsten en million brugere i gennemsnit giver appen en karakter på 4,5 ud af 5 mulige. Der findes relativt få rene negative anmeldelser, men der findes dog dem, som ikke er tilfredse.

En bruger skriver, at appen automatisk begynder at afspille lydbøger, når han sætter hovedtelefonerne, mens en anden mener, at appen ofte "crasher". Der er også nogle få, som brokker sig over prisen, og en beklager sig over, at Audible fjerner dine optjente gratis bøger, når du siger dit abonnement op.

Hvordan skiller Audible sig ud?

Den helt store forskel på Audible og konkurrenterne på det danske marked er kort fortalt, at Audible har det største udbud af forskellige titler, mens Mofibo, Saxo og Nextory har mere fokus på danske lydbøger. Når det kommer til brugervenligheden er Audible helt på linje med de øvrige, men skiller sig dog lidt ud på den måde, at man her skal købe bøgerne for credits.

Prøv Audible gratis i 30 dage

Når man skal bestemme sig for, hvilken lydbogsapp, man gerne vil benytte sig af, er det altid en god idé at prøve appen først uden at betale for tjenesten. Og det kan man også med Audible, som tilbyder alle nye kunder en 30 dages gratis prøveperiode, hvor der er adgang til alle de funktioner, som også indgår i et normalt abonnement.

Sådan opsiger man Audible

Efter de 30 dages prøveperiode vil man automatisk blive overført til et abonnent på normale vilkår, så hvis man finder ud af, at man ikke vil betale, skal man huske at opsige abonnementet inden de 30 dages prøveperiode udløber.

Opsummering

Er man til det store udvalg af lydbøger - og betyder det ikke så meget, at oplæsningen foregår på engelsk, er Audible ikke til at komme udenom. Foretrækker man derimod kun lydbøger på dansk, skal man måske overveje, hvorvidt Amazon's Audible passer til ens behov.

Lyt gratis 30 dageAudible
App Store: 4,7 / 5
Google Play: 4,5 / 5
Antal enheder: 1
OS:
Offline-mode:
Familieabonnement:
Pris: 7.99 £ (≈ 67,65 dkk) / måneden
Lyt gratis 30 dage