En mand der hedder Ove

I Fredrik Backmans bog "En mand der hedder Ove" kan du læse eller høre om 59-årige Ove, der kører Saab, og som ifølge folk er bitter og enhver nabos værste mareridt. Men bag facaden gemmer der sig i virkeligheden en mand, der er præget af sorg. Pragtværket findes som bog såvel som lydbog, som du kan lytte gratis til hos Mofibo.

Synopsis

Fortællingen fokuserer på en novemberdag, hvor den persiske Parvaneh og hendes ægtemand parkerer oveni Oves postkasse og det bliver startskuddet på en charmende, underholdende og rørende fortælling, der byder på alt fra gammel kærlighed til uventede venskaber og endda selvmordsforsøg.

Hvilke læsere kan lide bogen

Selvom det er Fredrik Backmans debutroman, så har den stadigvæk taget verden med storm. Bogliv, Din boganmelder, Buch's Books, KSHDKS Bøger og mange andre har givet bogen 5-6 stjerner, og du bør lytte til denne lydbog, hvis du nyder bøger med skæve og underholdende fortællinger om verden i Norden. Din boganmelder kalder den for en fremragende komedie, mens The Small Wonders of Life kalder det for en helt igennem herlig læseoplevelse.

Du kan også opleve bogen som film, da den blev filmatiseret i 2015 som en svensk dramafilm instrueret af Hannes Holm. Her havde Rolf Lassgård hovedrollen som Ove, og du kender muligvis allerede Lassgård, da han havde rollen som Jørgen i Susanne Bier-filmen "Efter Brylluppet" fra 2006.

Holm, Lassgård og de andre medvirkende i "En mand der hedder Ove" filmen opnåede enorm succes, og de blev nomineret til seks priser ved Guldbagge 2016, hvor Lassgård vandt prisen for bedste skuespiller, og selve filmen vandt også årets publikumspris.

Lyt gratis

Såvel bogen som filmen har altså taget verden med storm, og dette understreger, hvor god en historie Fredrik Backman har skrevet i "En Mand der hedder Ove", som du kan lytte gratis til som lydbog i 45 dage hos Mofibo .

En mand der hedder Ove
Lyt gratis her: