Fairytell

Det antydes måske allerede med navnet at denne lydbogs-app er anderledes end de fleste. Med Fairytell - ordspillet er i øvrigt fint valgt - er der lagt op til magiske læseoplevelser for børn op til ti år. Her finder man et solidt udvalg af børnebøger som enten egner sig til højtlæsning om aftenen eller til fritidslæsning. Det gode sortiment er et af appens kendetegn, og som bruger kan man her se frem til en del udskiftning alt efter årstider og højtider hvilket bidrager til, at udvalget fremstår frisk og relevant.

Kvalitetsunderholdning for de yngste

Der er mange om buddet når det drejer sig om streamingapps til lyd- og e-bøger, og det er svært at skille sig ud. Det må man dog sige er lykkes for Fairytell. Her har man fundet en niche hvor der tilbydes kvalitetsunderholdning, som samtidig stimulerer intellektet og fantasien, og børnene har mulighed for at dykke ned i deres egen verden eller give læsningen et socialt aspekt når der trænes højtlæsning sammen med mor eller far.

Der er mulighed for at tilpasse indholdet efter barnets alder, og på den måde kan man som forælder trygt lade sit barn gå på opdagelse i appens store udvalg uden at bekymre sig om indhold som kan virke skræmmende. Fairytell tilstræber en fornuftig blanding af klassikere og nyere børnelitteratur, og for de voksne er der således også mulighed for et kærligt gensyn med Rasmus Klump, Peter Pedal, Alfons Åberg, Snøvsen og H. C. Andersens eventyr. Her er der ganske enkelt noget for enhver smag og ethvert barn (og deres forældre, selvfølgelig).

Sjov og læring på samme tid

Fairytell er et forsøg på at kombinere underholdning og læring for børn i en app. Med de mange kvalitetsbøger i e-bogs- og lydbogsformat tilstræber Fairytell at styrke børns interesse for litteratur i en tidlig alder og på den måde lægge grunden til gode læsevaner senere i livet. Designet er indbydende og sjovt, og det fremstår generelt meget børnevenligt. Hermed er første skridt forhåbentlig taget mod at vække børnenes interesse for appen og - selvfølgelig - dens indhold.

Børnebøger til en fornuftig pris

Når det drejer sig om brugervilkår, adskiller Fairytell sig ikke specielt fra andre lydbogs-apps på markedet. Der er mulighed for en prøveperiode på 14 dage hvor man kan gennemse udvalget og blive fortrolig med appens funktioner. Ønsker man at opsige sit medlemskab i løbet af denne periode, er det gratis. Ønsker man at fortsætte med sit abonnement efter prøveperioden, koster dette 59 kroner om måneden. Dette kan til enhver tid opsiges med en måneds varsel.

Har man som forælder overvejet en lydbogs-app til sine børn, er der et økonomisk incitament til at vælge Fairytell. De fleste apps tilbyder ganske vist et fornuftigt udvalg af børnebøger, men prisen er i gennemsnit også på omkring 120 kroner per måned. Er man ikke interesseret i en app som også tilbyder voksen- og faglitteratur, kan man med Fairytell vælge at spare det væk og i stedet kun fokusere på børnebøger til en tilsvarende lavere pris.

Nyd yndlingshistorierne offline

Fairytell kan bruges på tablets og smartphones med både iOS og Android, og med en smart offline-funktion er det nemt at tage bøgerne med sig uanset hvor turen går hen. Man downloader ganske enkelt de titler man vil have fra det store bibliotek, og så kræver det ellers bare at der er strøm på enheden.

Offline-funktionen er ideel til for eksempel lange flyrejser eller andre steder hvor WiFi-forbindelsen kan være ustabil eller ikke-eksisterende. Derudover kan appen også bruges på hele fem forskellige enheder. Endelig giver Fairytell også forældre mulighed for at sætte en timer på appen for at begrænse brugen på visse tidspunkter af døgnet, og desuden er der også en dvalefunktion hvis barnet skulle falde i søvn under aftenlæsningen.

Samlet vurdering

Mange Fairytell-brugere er begejstrede for den veludviklede app, den lave abonnementspris på blot 59 kroner per måned samt muligheden for at kunne lytte til og læse kvalitetsbøgerne i offline-mode. Fairytell har lige fra begyndelsen haft en ambition om at fokusere på kvalitet frem for kvantitet, men dette er ikke ensbetydende med at appen ikke byder på nyt og frisk indhold - tværtimod.

Fairytell udvider hele tiden udvalget, og det i kombination med de årstidsbetonede læseforslag og de smarte funktioner for forældrene gør at Fairytell i vores vurdering ender på et meget solidt fire ud af fem.