Livsmodig

I journalisten Gitte Løkkegaards samtalebog ”Livsmodig” mødes fire meget forskellige kendiskvinder, som taler om, hvad det vil sige at være kvinde og have rundet de 50 år.

De åbenhjertede og underholdende samtaler foregår mellem forfatter Hanne-Vibeke Holst, tidligere minister Ritt Bjerregaard, musiker Anne Linnet og politiker Christine Antorini, og de kommer ind på et væld af emner: Arbejde, kvindediskrimination, feminismens faser, kærligheden, seksualiteten, den tomme rede, når børnene er flyttet hjemmefra, overgangsalder og rynker samt smerte og tab, døden og meningen med det hele.

Det er svært som kvinde at blive ældre. At være kvinde over 50 fylder underligt lidt i offentligheden, set i forhold til omfanget af kvinder, der befinder sig i denne specifikke aldersgruppe.

Det er ikke let at blive ældre i et ungdomsfikseret samfund. Denne tankegang bliver den røde tråd gennem de fire kvinders samtaler, hvor de på intelligent vis reflekterer over deres egne oplevelser.

Gitte Løkkegaard fungerer som ankerkvinde på samtalerne, der har fundet sted over en længere periode, og det er også hende, der har udvalgt de små mellemafsnit med citater fra litteraturens verden og interviews – lige fra Simone de Beauvoir til Linn Ullmann og Suzanne Brøgger, der fint fletter sig ind i resten af bogens tekst.

Anmeldelse

Du kan her forvente at skulle i gang med en inspirerende og livsbekræftende samtalebog, der har masser af humor, og hvor der er noget at hente for alle, både mænd og kvinder. Temaerne er almengyldige og vedkommende, og de bliver taget under kærlig behandling af de fire udvalgte kvinder, der har masser af livserfaring.

Berlingskes anmelder kvitterede med 6 stjerner og skrev følgende: ”Når ærlighed og visdom kysser en samtale, opstår de magiske øjeblikke. Dem har bogen her mange af. Øjeblikke, der åbner for tanker inden i én selv, som fortsætter, også der hvor bogens sider - og stemmer - ebber ud”.

Samtalebøger kan til tider være en lidt ufokuseret størrelse, men ”Livsmodig” er en af de bedre af slagsen. De fire kvinder er ikke blot velsmurte meningsmaskiner – de er også glimrende fortællere, der er gode til at underbygge med anekdoter. Bogen er ”både for midaldrende kvinder, der (fejlagtigt) tror, at deres tog er kørt, og for unge, der mangler (kvindelige) rollemodeller og har brug for en rusker, når det kommer til alders- og kønsidentitet.”

Bogen er indtalt af Githa Lehrmann.

Livsmodig kan høres som gratis lydbog, når du prøver Mofibo i 45 dage!

Livsmodig
Lyt gratis her: