Saxo Premium

Selvom den klassiske papirbog næppe ender som litteraturens pendant til CD’en, er der ingen tvivl om at e- og lydbøger kommer til at fylde mere og mere på markedet som årene går. Det har betydet en stigning i udvalget af lydbogs-apps, og nu har Saxo, Danmarks største internetboghandel, også meldt sig ind i kampen med deres Saxo Premium-app. Et Saxo Premium-abonnement giver adgang til et stort - måske endda Danmarks største - udvalg af e-bøger og lydbøger.

Her kan man vælge mellem 40.000 titler som dækker over både skønlitteratur, faglitteratur og børnelitteratur. Her er med andre ord noget for enhver smag, til enhver lejlighed - og for hele familien.

Valuta for pengene

Selvom Saxo Premium umiddelbart gør et godt førstehåndsindtryk med sine 40.000 titler, er det selvfølgelig ikke kun udvalget det kommer an på, når der skal vælges en lydbogs-app. Brugervenlighed og brugervilkår vejer mindst ligeså tungt, så lad os kigge på hvordan Saxo Premium klarer sig her.

Skærmbillede fra Saxo's app

Skærmbillede fra Saxo's Iphone-app

Appen tilbyder en 14 dages prøveperiode som er gratis. Det er måske lige kort nok, især når man tænker på, at en konkurrende app som Politiken Books tilbyder det dobbelte, altså 30 dage. 14 dage er selvfølgelig nok til at blive fortrolig med appens funktioner og udvalg, men nogle gange skal der måske også tid til for at man kan vurdere, om tjenesten faktisk gør, at man får læst mere i det daglige. Her havde 30 dage bestemt været at foretække.

Ønsker man ikke at fortsætte abonnementet efter to uger, kan man framelde sig uden at det koster noget, men gør man ikke det, skal man være opmærksom på at abonnementet automatisk fortsætter til 99 kroner om måneden (eller alternativt 949 kroner om året). De 99 kroner er en rigtig god pris i forhold til lignende apps på markedet hvor den gennemsnitlige pris er omkring 120 kroner.

Der er således cirka 240 kroner at spare om året ved at vælge Saxo Premium frem for en gennemsnitlig konkurrende app. Der er også et andet økonomisk incitament til at vælge Saxo Premium for de læselystne. Som abonnent får man nemlig 70 % rabat på samtlige bøger fra Saxos internetboghandel. Det gælder både papirbøger og e-bøger som i øvrigt også kan synkroniseres med Saxo Premium-appen, så både købte og streamede bøger er samlet på et sted.

En app som øger læselysten

Prisen er i orden, udvalget er svært at slå, men hvad så med selve appen og dens funktioner? Det er jo i sidste ende den som afgør, hvor meget man får brugt produktet. Her byder Saxo Premiums app på et brugervenligt design som nærmest øger læselysten. Det er nemt at søge efter specifikke titler og forfattere, og derudover kan man også gå på opdagelse blandt de mange forskellige kategorier og lade sig inspirere af et spændende cover eller et kort resumé.

Populære kategorier som fantasy, børnebøger og historie er godt repræsenteret, hos Saxo Premium finder man desuden også utraditionelle kategorier som Ugens anbefalinger, Krop og sind samt Er bogen altid bedre end filmen? Her er der masser af mulighed for at gå på en litterær opdagelsesrejse hvor målet sagtens kan ende med at være noget helt andet end det, man havde forestillet sig.

Selvom ordet streaming leder tankerne hen på noget, som kræver en stabil internetforbindelse for ikke at blive afbrudt, er det dog ikke noget man behøver at bekymre sig om hos Saxo Premium. Her tilbydes der en offline-funktion som gør det muligt at læse på steder uden WiFi-forbindelse. Har man en powerbank til at oplade batteriet på sin tablet eller e-reader, er det således en smal sag at nyde de mange gode titler på eksempelvis en lang flyrejse, en telttur i vildmarken eller måske bare på den daglige løbe- eller cykeltur i skoven.

Det siger brugerne

Saxo Premiums app har overordnet fået fine anmeldelser. Det fremhæves at appen er intuitiv og let at bruge, hvilket er med til at øge læselysten hos brugeren. Derudover er appens utraditionelle kategorier også en populær funktion som bidrager til ny inspiration.

Samlet vurdering

Med Saxo Premium er det lykkes internetboghandlen at lave et solidt produkt som sagtens kan konkurrere med de mange andre apps på markedet. Det store udvalg af lyd- og e-bøger, den yderst fornuftige pris og især tilbuddet om rabat på køb af bøger er alle stærke incitamenter til at give Saxo Premium en chance, både som nybegynder eller erfaren bogstremaer på jagt efter et bedre tilbud. På en skala fra et til fem tør vi i hvert fald godt give Saxo Premium fire!

Lyt gratis 30 dageSaxo
App Store: 4,1 / 5
Antal enheder: 1
OS:
Offline-mode:
Familieabonnement:
Pris: 99 kr / måneden
Lyt gratis 30 dage