Sort perle

Den svenske krimidronning Liza Marklund vendte i 2019 tilbage med en ny roman i form af "Sort perle", hvor hun fortæller om livet for en kvindelig perledykker fra Cookøerne, og hvordan folk på tværs af fire forskellige kontinenter kæmper om jagten på sandheden, penge og magt. Du kan læse spændingsromanen på 496 sider eller lytte gratis til lydbog-udgaven hos Mofibo.

Synopsis

Eva Elizabeth "Liza" Marklund er en svensk forfatter, som har skrevet flere bestseller krimiromaner i blandt andet serien om journalisten Annika Bengtzon, men i "Sort perle" drager Marklund ud på nye vande.

I "Sort perle" rejser vi tilbage til starten af halvfemserne og havner på paradisiske Manihiki i Stillehavet. Her har øboerne længe levet livet som perledykkere, og det beskæftiger bogens hovedperson Kiona sig også med.

Når Kiona ikke fridykker ned i Stillehavet på jagt efter dyrebare østers, har hun travlt med at læse så mange bøger som muligt. Den unge øbo drømmer sig ofte langt væk og at opnå en uddannelse, men hendes virkelighed tager en drastisk drejning, da en orkan driver en enorm sejlbåd ind på revet. Det lykkedes netop i tide at bjerge den svenske bevidstløse mand Erik, inden båden bliver knust mod revet, og herefter bliver intet som før i Kionas liv.

Hvilke læsere kan lide bogen

Når det kommer til anmeldelser, har især Femina været vilde med Marklunds roman, som de kalder for "en Marklund i topform". Information har også hyldet bogen ved at kalde det for en eventyrlig fortælling, som har potentiale til at blive en storartet film. Bogen handler naturligvis om perlefiskeri, og derfor er det et stort plus, hvis du en interesse i denne form for eventyr.

Lyt gratis

Du kan lytte til den nye bog af Liza Marklund i form af lydbog hos Mofibo , som giver dig gratis adgang til krimien i 45 dage.

Sort perle
Lyt gratis her: