Lydbøger på biblioteket

Det er nemt at låne lydbøger gratis gennem biblioteket. Lydbøgerne kan downloades til din telefon, tablet eller computer. Alt, hvad du behøver, er et gyldigt lånerkort til et bibliotek.

Sådan kommer du i gang

At låne gennem biblioteket er et godt alternativ til de kommercielle lydbogsapps - for ikke at nævne, at det også er billigt.

Det er muligt at låne lydbøger fra biblioteket takket være eReolen - de danske bibliotekers fælles e-service.

Sådan låner du lydbøger via biblioteket

I eReolen finder du ud over lydbøger også e-bøger, magasiner og film. For at kunne låne titler på eReolen.dk skal du være registreret som låner på dit lokale folkebibliotek - dvs. et bibliotek i samme kommune som den, du har folkeregisteradresse i. Du kan registrere dig via bibliotekets hjemmeside eller hos personalet på biblioteket.

Du kan søge efter den lydbog, du leder efter, med søgeord, f.eks. værkets titel eller ved hjælp af emneord. eReolen er de offentlige bibiliotekers fællestjeneste i Danmark, og de fleste danske biblioteker er med.

Tjenesten fungerer, uanset hvilken enhed du bruger. Du kan bruge eReolen på din smartphone, tablet eller computer.

Klik her for at komme til eReolens hjemmeside og begynd at bruge tjenesten.

Her er en video om, hvordan tjenesten fungerer.

Spørgsmål og svar

Her har vi samlet nogle almindelige spørgsmål og svar vedrørende eReolen.

Hvordan bliver jeg registreret som låner?

For at kunne låne titler på eReolen.dk skal du være registreret som låner på dit lokale folkebibliotek - dvs. et bibliotek i samme kommune som den, du har folkeregisteradresse i. Du kan registrere dig via bibliotekets hjemmeside eller hos personalet på biblioteket.

Hvordan kan lydbøgerne være gratis?

Ligesom et almindeligt bibliotek finansieres eReolens aktiviteter med vores fælles skattepenge. Af den grund kan de tilbyde dig at lytte gratis til lydbøger. Du finansierer tjenesten via skatten sammen med alle andre borgere.

Er udbuddet af lydbøger lige så stort på eReolen som på de kommercielle apps?

Nej, vores opfattelse er, at de kommercielle apps har et større udvalg. Vi har taget stikprøver blandt de tilgængelige lydbøger på apps som Mofibo og Nextory og undersøgt, om de også er tilgængelige på eReolen. Mange gange er de det ikke.

Udvalget af e-bøger på eReolen er efter vores opfattelse væsentligt bedre end udvalget af lydbøger.