Anmeldelse af Mofibo

Mofibo er en dansk udviklet lydbogstjeneste, som så dagens lys i 2013. Mofibo var den første virksomhed i Danmark til at udbyde e- og lydbøger som en abonnementstjeneste. I 2016 blev Mofibo opkøbt af svenske Storytel, som dog bevarede navnet Mofibo i Danmark.

Mofibo har et stort udvalg af titler, og med et fast månedligt abonnement har man adgang til over 180.000 e- og lydbøger på både dansk og engelsk i stort set alle tænkelige genrer lige fra børnebøger til biografier. Her kigger vi nærmere på Mofibo og hvad brugerne mener om app'en. Som førstegangsbruger kan du prøve Mofibo i 45 dage.

Prøv Mofibo gratis i 45 dage

Da der er forskel på udvalget af lydbøger i de forskellige apps, kan det kun anbefales at prøve sig frem, så man på den måde finder ud af, hvilken app, der passer bedst til dine behov og præferencer. Og det kan man heldigvis gøre uden omkostninger, fordi de forskellige tjenester giver dig muligheden for at prøve gratis i en periode. På den måde får du muligheder for teste både udvalg og funktioner og på den måde blive klogere på, hvilken lydbogs-app, du foretrækker at bruge.

Mofibo tilbyder gratis adgang i 45 dage - med fuld adgang til hele universet af lyd- og e-bøger. Den gratis periode kan siges op når som helst, og vælger man at fortsætte, kan man vælge mellem tre forskellige abonnementer afhængig af hvor mange brugere, man ønsker at tilknytte tjenesten. Der er således mulighed for at vælge “Unlimited” til 129 kroner, “Family” til 159 kroner og Family+ til 189 kroner.

Det siger brugerne om Mofibo

Der hersker generel stor tilfredshed med Mofibo hos de danske brugere. Både på Google Play og Apples App Store høster tjenesten en karakter på 4,3 ud af 5 mulige. Her kigger vi lidt nærmere på, hvad brugerne skriver i deres anmeldelser - både de positive, de mellemfornøjede og de negative.

Mofibo's app

Mofibo's app

Blandt de mange positive anmeldelser er der især fokus på, at udvalget af bøger er rigtig godt. En del er også godt tilfredse med,, at der findes mange danske titler i forskellige genrer på de digitale boghylder, ligesom nogle brugere også skriver, at de imponerede over det engelske udvalg. For de brugere, som hælder til lydbøgerne, er der også en del, som roser oplæserne.

Mange forældre roser også det store udvalg af børnebøger og at deres børn selv kan lytte til bøgerne. Brugervenligheden roses også generelt, og en del

skriver, at den er nem at finde rundt i og bruge, mens andre går så langt, at de mener, at Mofibo er den bedste lydbogs-app på markedet. En bruger uddeler endda 100 stjerner ud af fem…

Der findes dog også dem, der generelt er godt tilfredse, men som har kritikpunkter, og mange af dem drejer sig om, at det har været svært vænne sig til Mofibos nye app, der blev lanceret i 2019. Nogle brugere mener, at der går for lang tid før de nye populære bøger dukker op, mens andre beklager sig over, at søgefunktionen er lidt vanskelig at finde ud af. Samtidig er der brugere, der ønsker sig ændringer i forhold til muligheden for at spole mere end 15 sekunder tilbage.

Blandt de hårdeste anmeldelser er det primært den nye app, der udløser kritik. En del skriver, at de savner den gamle app, fordi den var mere intuitiv og lettere at finde rundt i. Mofibo skriver dog i mange svar, at de er klar over, at der kan opstå tekniske problemer, og at de arbejder på at løse dem.

Udvalget hos Mofibo

Mofibos udvalg er stort, og der findes e-bøger og lydbøger i de mest almindelige genrer. Den gennemsnitlige læser, som ikke har behov for et meget specialiseret udbud, vil næppe komme til at gå forgæves hos Mofibo. Her finder man blandt meget andet et stort udvalg af børnebøger, krimi, biografier, thrillere, klassikere og bøger om økonomi og personlig udvikling.

Hvordan skiller Mofibo sig ud

Er man på udkig efter et bredt udvalg af både klassikere og e- og lydbøger, er Mofibo et godt valg. Med over 180.000 titler fra de største forlag er det de færreste, der går forgæves. Positivt er det også, at Mofibo har en “kids mode”, som betyder, at man kan indstille app’en til kun at vise børnebøger. Der findes også et godt udvalg af engelske bøger på Mofibo, men er man udelukkende til engelske bøger, findes der alternativer på markedet med et bedre udvalg. Samtidig kan man opleve, at der går lidt tid før de nye bøger er at finde på Mofibo. Brugerfladen og teknikken fungerer fint, men der er dog - som anmeldelserne også indikerer - plads til små forbedringer.

Opsigelse af abonnement

Hvis du har valgt at prøve en gratisperiode på 45 dage og ikke ønsker at fortsætte, kan du opsige abonnementet enten via hjemmesiden eller via appen. Du skal dog være opmærksom på, at du mister adgangen med det samme, hvis du fx vælger at opsige prøveabonnementet efter fem dage. Man skal dog opsige abonnementet det sted, som man oprettede sig. På support.mofibo.com finder du en udførlig vejledning, når du skal opsige dit abonnement.

Summa summarum

Selv om der er plads til små forbedringer, får Mofibo topkarakter på langt de fleste parametre, og det er de færreste, som ikke vil få glæde af lydbogstjenesten.

Lyt gratis 45 dageMofibo
App Store: 4,3 / 5
Antal enheder: 1-4
OS:
Offline-mode:
Familieabonnement:
Pris: 129 - 189 kr / måneden
Lyt gratis 45 dage