Gratis lydbøger

Find en lydbog, og begynd at lytte gratis

Vi kan ikke rejse som før på grund af pandemien, men vi kan stadig rejse i bøgernes verden. Dette er en guide til dig, der ønsker at begynde at lytte til lydbøger gratis. Vi viser dig de forskellige tilgængelige gratis muligheder, og hvordan du kommer i gang og kan begynde at lytte til lydbøger gratis.

Der findes ingen gratis frokost, siges det. Men der er faktisk mange gratis lydbøger, som både børn og voksne kan nyde. I denne guide viser vi dig, hvordan du begynder at lytte til en lydbog gratis.

Gratis lydbøger på biblioteket

Et luksuriøst alternativ for os i Danmark er selvfølgelig vores offentlige biblioteker. Gennem alle årene har de udlånt bøger, senere lydbøger på cd, og i disse dage lydbøger via streaming.

For at kunne låne titler på eReolen.dk skal du være registreret som låner på dit lokale folkebibliotek - dvs. et bibliotek i samme kommune som den, du har folkeregisteradresse i. Du kan registrere dig via bibliotekets hjemmeside eller hos personalet på biblioteket. eReolen er de danske bibliotekers fælles service for elektroniske værker (lydbøger, e-bøger, online magasiner osv.). På eReolen.dk kan du søge efter lydbøger, som du kan lytte til på din telefon, tablet eller computer.

De fleste danske biblioteker er med i eReolen. Her er en komplet liste over alle tilsluttede biblioteker.

DR

DR har også en afdeling med lydbøger, som du kan lytte til helt gratis. Dette er muligt takket være medielicensen, som vi alle betaler. Der kræves intet login, og du kan lytte direkte i din browser eller i appen.

DR har ikke de nyeste bestsellere, men der er indlæst mange klassiske værker på lydbog her.Klik her for at komme til DR's afdeling for lydbøger.

Nota

Hvis du har læseproblemer eller har vanskeligheder med at læse bøger af andre sundhedsmæssige årsager, kan du få adgang til Nota. Bøgerne på Nota er beregnet til personer med læsevanskeligheder, nedsat syn eller andre handicap, som gør, at man ikke er i stand til at læse trykt tekst.

Tjenesten har i øjeblikket over 50.000 bøger tilgængelige, som du kan få adgang til helt gratis. Hvis du har brug for Nota, kan du læse mere og ansøge om medlemskab på Notas hjemmeside eller kontakte dit bibliotek.

Nota.dk

Prøv gratis kommercielle apps

I de senere år er der lanceret mange apps, hvor man kan lytte til lydbøger på mobilen i Danmark. Konkurrencen om kunderne er hård, hvilket betyder, at disse lydbogtjenester giver dig mulighed for at prøve deres tjenester gratis i en begrænset periode (normalt mellem 14 og 30 dage afhængigt af appen).

Den gratis periode giver dig adgang til alle lydbøger i appsenes sortiment helt gratis. En vigtig ting at påpege er, at du skal afmelde dig inden prøveperioden udløber for ikke at skulle fortsætte med at betale for appen. Ingen app har bindingsperioder, og det er let at afslutte sit abonnement.

Her er de mest kendte apps på det danske marked og længden af deres gratis prøvetilbud. Bemærk, at tilbuddene er til nye brugere, der aldrig har prøvet appsene før.

De kommercielle apps fungerer på enheder med iOS (Iphone) eller Android (Samsung, Sony, Motorola osv.).

Lydbog-apps, som du kan prøve gratis Lydbog-apps, som du kan prøve gratis.

Mofibo

Mofibo er nok den mest velkendte lydbogs-app og tilbyder gratis lytning i 30 dage. Her er et stort udvalg af danske lydbøger til både børn og voksne. De har også et relativt stort udvalg af titler på engelsk.

BookBeat

BookBeat er en del af den svenske Bonnier-gruppe og blev lanceret i Danmark i 2020. Du kan prøve deres app gratis i 14 dage. De fleste lydbøger på BookBeat er selvfølgelig på dansk.

Saxo Premium

Saxo Premium er en lydbogs-app fra Saxo. Saxo tilbyder både en digital boghandel, hvor du køber bøger individuelt, og streaming af lydbøger via deres app mod et fast månedligt gebyr. Du kan prøve Saxo Premium af lydbøger gratis i 30 dage.

Nextory

Nextory er også et svensk firma, som har lanceret sin app i Danmark. Nextory fungerer på samme måde som Mofibo og BookBeat. Du betaler et fast månedligt beløb og får derefter adgang til hele deres udbud af lydbøger. Nextory kan prøves gratis i 30 dage.

Audible

Audible er amerikanske Amazons lydbogstjeneste. I modsætning til de andre apps er Audibles lydbøger på engelsk. Udvalget af danske titler er meget lille, selvom det vokser dag for dag. Audible er en god app, hvis du vil lytte til engelske lydbøger gratis - men ikke hvis du vil lytte til lydbøger på dansk.

Audible tilbyder gratis lytning i 30 dage.

Sammenfatning

Som du kan se, er der mange måder at begynde at lytte til lydbøger gratis, og vi håber, at denne guide har været nyttig for dig.

Hav en dejlig sommer, lyt glad og husk at holde afstand!

Du er velkommen til at fortælle andre om vores guide til gratis lydbøger, hvis du kender nogen, der kunne drage fordel af den. På forhånd tak!

Bogtips

Vi afslutter med nogle tip til gode lydbøger, som du kan lytte til gratis.

Biografier

Riis
Min hemmelighed
Fårking gravid
Kære Zoe Ukhona

Børnebøger

Brødrene Løvehjerte
Cirkeline
Cykelmyggen Egon
Den utrolige historie om den kæmpestore pære

Fakta

Bodega Blues
En lille bog om månen
25 år på højskole
Factfulness

Fantasy & Sci-fi

Sleeping giants
Blafferens galakseguide
Det brændende brev
Elverblod

Romaner

Den der lever stille
Cyril Averys hjerte
Du må aldrig glemme mig
En mand der hedder Ove

Ungdomsbøger

Anna og det franske kys
Dig og mig ved daggry
For evigt
Hold om mig